Geocultural data Norrtälje Norrtälje kommun

Gravfält (149)

Riksantikvarieambetet
|
Roslagen gruppen

Beskrivning

Gravfält, 90x35 m (NV-SÖ), bestående av 10 fornlämningar. Dessautgöres av 9 runda stensättningar och 1 treudd. En av de rundastensättningarna är 8 m diam och intill 0,5 m h. Fyllning av iallmänhet 0,3-0,4 m st stenar. Kantkedja, synlig i SV-S-SSÖ,0,2-0,4 m h, av 0,5-0,9 m l stenar, delvis bortbruten. Fyllningenär urplockad i N. De övriga stensättningarna är 3-7 m diam och0,1-0,3 m h. Övertorvade med i ytan enstaka stenar, 0,1-0,2 m st.Den största är mycket flack och har tendens till kantränna.Flertalet är små. En av de största är kantskadad av odling i V.En i N har mittgrop, 2 m diam och 0,4 m dj. Treudden (på krönavsats i mittpartiet) är 5 m sida (N 30cg V, Ö 10cg N och S 40cgV) och 0,1-0,3 m h. Övertorvad med i ytan enstaka stenar, 0,1-0,3m st. Något diffus i spetsarna, dock möjliga liten hörnsten i Ö.Möjligen finns ytterligare en otydlig odlingsskadad fornlämninglängre nrd i slänten i Ö. Gravfältet synes dock inte ha direktsamband med nr 98 (35 m mellan anläggn.) Beväxt med en björk samtspridda löv och enbuskar. Beskrivningen är inte kvalitetssäkrad. Information kan saknas, vara felaktig eller inaktuell. Se även Inventeringsbok.

Heritage Hunter

Första upptäckare
Offerkast
Upptäckare (3155)
791
Nuvarande väktare
Ingen väktare
Ladda ner appen och erövra platsen
Ladda ner

Fler platser i närheten

Geocultural data Norrtälje

Föremål av järn

En platt järnten böjd i U-form; en platt järnten böjd till en krok i ena änden, och en bredare platt […]

Geocultural data Norrtälje

Slagg av slagg

Objekt/föremål Odaterad

Geocultural data Norrtälje

Lägenhetsbebyggelse (12)

Torplämning, ca 70×35 m (NV-SÖ), bestående av plats för boningshus och markröjda ytor. Påträffad vid specialinventering 2003. (Dnr 351-766-2003) Tillägg […]

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontributör

Riksantikvarieambetet

Riksantikvarieämbetet är den nationella myndighet i Sverige som leder och stöder arbetet med att bevara, använda och utveckla kulturarvet. Vår verksamhet ska, tillsammans med de insatser som andra aktörer gör, leda till att de nationella målen för kulturpolitiken och det statliga kulturmiljöarbetet uppfylls.

Lyssna mer!

Ladda ner appen, besök platsen och lyssna till hela berättelsen

Lämna en kommentar