Ny version på gång

Ny version på gång

Vi lever i en tid då vår samhällsstruktur genomgår stora förändringar. Nu är det viktigare än någonsin att vi är väl förankrade i vår kultur för att inte förlora fotfästet i tillvaron när vi hela tiden måste hitta nya vägar och alternativ. Vår natur och kultur blir viktigare för oss och det blir tydligt vad som är livsnödvändigt och vad vi faktiskt kan klara oss utan. Det som var livets nödtorft igår är inte samma som idag. Både i det dagliga livet och i vårt resande.

Historien om verkligheten

Genom vår historia så förstår vi vår kultur och vi förstår oss själva. Hela vår omgivning och varje plats rymmer en unik historia som är viktig att berätta. Det finns så mycket att upptäcka om vi bara stannar upp och nu har vi fått chansen att verkligen stanna ekorrhjulet och reflektera. 

Tydligare och roligare

Vi arbetar för fullt med en ny version av GeoStory där vi visar upp all kulturhistorisk data på ett ännu roligare sätt. Vi räknar med att släppa den om ca en vecka. GeoStory är uppkopplad mot flera öppna databaser med geokodad kulturhistorisk information där Riksantikvarieämbetets K-samsök och Europeana är de största. Därför finns det redan en hel del att upptäcka med vår app. Nu utvecklar vi appen ännu ett steg genom spelifiering och gör den tydligare med hjälp av en översiktskarta. Vi tror att den nya versionen av GeoStory kommer att bli ännu intressantare och framförallt roligare att använda. Det är platsens kultur som gör den unik och kulturen skapas av människorna som har levt och lever på platsen. GeoStory är en platsrelaterad digital plattform som utgår från verklighetens kulturhistoria.

Vi hörs vidare!

//Emelie

 

4 kommentarer på “Ny version på gång

  1. Detta är intressant!
    Jag funderar på om du / ni samarbetar med integrationsverksamheter? Ni förmedlar en guldgruva för oss som är födda här, men den är det ju även för nya svenskar.
    Lycka till med utvecklingen av detta fina projekt!

    1. Hej Berit. Tusen tack! Vi ser också potentialen i att synliggöra kulturen på ett spännande och roligt sätt som ett möjligt verktyg för skolor och för integration. Vi har inget samarbete just nu men hela vårt koncept bygger på samarbete åt alla håll. Vi hoppas och tror att möjligheterna ska bli ännu tydligare med vår kommande version 🙂 //Emelie

Lämna en kommentar