GeoStory Tidsresor

GeoStory Tidsresor

En evolution av audioguider

Vi i teamet bakom GeoStory är mycket stolta över att kunna presentera vårt nya koncept. Nu ges Geostorys användare möjlighet att uppleva dramatiserade historiska berättelser som även förstärkts med uppslukande nya immersiva ljudfunktioner. Vi kallar dem Tidsresor och de tar audioguider till en helt ny nivå.

Samarbete

Tillsammans med berättarinnovatören och innehållskuratorn Ewa Kron samt BerättarTrädets principer för storytelling kompletteras de dramatiserade berättelserna med information som sätter platsen i ett större sammanhang.

Funktionalitet

Förutom redan inbyggda spelfunktioner där användarna ges möjlighet att utmana varandra med frågesport, erövringar av platser och genom att vara väktare för autentiska historiska personer kan man nu få höra historiska nyheter från tiden. Allt omslutet av nu utvecklade narrativa ljudeffekter och dynamisk bakgrundsmusik som fördjupar känslan för platsen på den tiden.

Syfte

De kompletterande nya funktionerna, och som dessutom utvecklas hela tiden, används med fördel för den som vill förmedla sin verksamhets berättelse. Berättelser som attraherar och utvecklar varumärket. Berättelser som också kan integreras med lokala företag där man tillsammans gör varje länk i kedjan än starkare. 

Pilotprojekt

Ett pilotprojekt har genomförts och finns att upplevas i Örebro innerstad. Genom uppdraget för Örebrokompaniet (Visit Örebro) har de tillsammans med GeoStory och Ewa Kron dramatiserat det rysliga dygn som skulle förändra Örebro för all framtid. I denna resa tillbaka till år 1854 möter man flera av de människor som befann sig på platsen efter att ingenting mer skulle bli sig likt – någonsin mer. En ryslig marsnatt år 1854

 

Lämna en kommentar