Medevi Brunn i GeoStory

Medevi Brunn i GeoStory

Vi har två pilotprojekt på gång och det ena är förlagt till Medevi Brunn, Nordens äldsta hälsobrunn som ligger i Östergötland.

Medevi hälsobrunn har en obruten verksamhetshistoria med årlig brunnssäsong sedan starten 1678 och sedan 1870-talet har Medevi Brunnsorkester spelat där. Spelschemat för brunnsorkestern under brunnssäsongen innehåller dagliga konserter i parken vid Schweizeriet och Grötlunk varje kväll 21.00. De senaste åren fram t.o.m. sommaren 2019 sträckte sig säsongen från midsommarafton och sju veckor framåt men denna sommar blir inte som andra somrar för någon. Covid19 påverkar oss alla på olika sätt och många verksamheter drabbas hårt, så även brunnssäsongen på Medevi Brunn. Sommaren 2020 är musiken tyst i parken och det blir ingen Grötlunk då Brunnsorkestern inte kommer att spela som vanligt. På trädet vid Societetshuset där Grötlunken utgår ifrån sitter ringen som funnits där åtminstone de senaste 100 åren.

Caféet från 1858, Schweizeriet, håller iallafall öppet för servering i sommar, det går att kasta ring och snart finns berättelser i GeoStory om Medevis spännande historia…

64 kommentarer på “Medevi Brunn i GeoStory

Lämna en kommentar