Lyssna på geostories i Coronans tid

Lyssna på geostories i Coronans tid

Vi befinner oss i en märklig tid med många restriktioner. Både för att skydda oss själva men även för att visa hänsyn mot varandra. Restriktioner hindrar oss från att umgås som vi är vana vid. Möten mellan människor i verkliga livet är viktiga för hälsan. Men för att må bra så är det också viktigt att se det som vi faktiskt kan göra. Att komma ut och promenera är något som vi alla mår bra av. Och det är något vi både kan och rekommenderas att göra i dessa tider. Med vår app GeoStory vill vi stimulera till att utflykter och promenader blir roligare. De flesta är nyfikna på platsens historia. Vår app synliggör platsens historia på flera sätt.

Geostories i Roslagen

Förutom uppkoppling mot öppna databaser med kulturhistoriska objekt att upptäcka och bli väktare av, så har vi även inlästa geostories att lyssna till med vår app. Det är inlästa historiska berättelser om vad som finns eller kanske funnits på en viss plats. I Norrtälje har vi i nuläget 34 inlästa geostories men vi har fler på gång från andra platser i Roslagen. Mer om det kommer jag att skriva om senare. 

Berätta historien om din plats

GeoStory har historiska objekt att upptäcka spridda över hela Sverige. Vill du ha geostories om din plats i vår app? Hör gärna av dig till oss!

Fotograf till toppbilden och berättare i filmen är Stina Engelbrecht.

Tills vi hörs igen…

//Emelie

 

24 kommentarer på “Lyssna på geostories i Coronans tid

Lämna en kommentar