Herräng – Från utmark till järnbruk

Herräng – Från utmark till järnbruk

Efter hårt och intensivt men givande och roligt arbete är vi nu äntligen klara med Geostorys guide för Herräng. Det ska vi fira! Lördagen den 17 juli kl 16 kommer vi att skåla i bubbel och bl a visa upp guiden och Geostorys funktionalitet. Ni kommer även att bjudas på uppländska folkmusiklåtar av Norrtelje pickers.

Varmt välkomna!

Det har varit en riktig förmån att få jobba med med eldsjälen Karin Svantesson och alla andra kunniga, härliga människor personer inom Herrängs Kulturcirkel. Med ömsesidig respekt och mycket engagemang tycker vi att vi har lyckats få till en väldigt spännande och intressant guide. Vi ser fram emot att så många som möjligt vill uppleva den. Förutom intressanta berättelser och små tidsdokument om gruvindustrin så kan man också få en skymt av gruvarbetarnas beskyddare ”gruvfrun”, ett skyggt men under den tiden även välkänt väsen.

Du får även lyssna till ”gruvarbetaren” och få komma in en stund i det liv han levde samt träffa hans hustru och få en bild av hur hennes vardag såg ut.

Bakgrundsljud och musik finns också med i Geostorys guide samt unika videos med experter från Herrängs Kulturcirkel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkomna

Evenemangsdetaljer

Förhandsvisning av Guide

Norrtelje Pickers

35 kommentarer på “Herräng – Från utmark till järnbruk

Lämna en kommentar