Fri vandring

Fri vandring

Idag begav jag mig tillsammans med sönerna Henrik och Rickard och hunden Fluffy till Medevi Brunn för att testa vår senaste betaversion av appen GeoStory. Jag klickade i funktionen ”Fri vandring” för att lyssna till de nio inlästa historiska berättelserna som finns på brunnsområdet. Det är jag som gjort research och skrivit historierna och det är fantastiska Stina Engelbrecht som läser. Henrik och Rickard samlade poäng och erövrade objekt genom att svara på quiz i spelet Heritage Hunter. Är ni nyfikna på de senaste funktionerna som vi provar ut just nu i appen? Då rekommenderar jag er att ladda ner vår betaversion och gå med i vår facebookgrupp för betatestare.

Varmbadhuset på Medevi Brunn stod färdigt till 200-årsjubileet 1878. I diket framför syns den helbrägdagörande rödbruna mönjan.
Besök Medevi Brunn

Medevi är en magisk plats. Jag kan vandra omkring på området med GeoStory och lyssna på historierna hur många gånger som helst. Även om det är jag som skrivit dem. Stina läser och dessutom är det tidsenlig bakgrundsmusik. Brunnsorkestern hörs spela på några och även triosonaten av J.S Bach för två flöjter, orgel och cello som vi har spelat in i Vadstena klosterkyrka går att höra som bakgrund på några geostories. Åk till Medevi, ladda ner GeoStory, klicka i ”Fri vandring”, promenera och NJUT!

Imponerad

Jag är dessutom så imponerad över Jens som lyckats skapa GeoStory. Ursprungsidén är att kunna vandra omkring eller åka och få höra berättelserna om platserna man passerar och den idén är verklighet. Det enda du behöver göra är att ladda ner GeoStory och besöka en plats som har inlästa geostories och klicka i ”Fri vandring”. Förutom på Medevi Brunn så finns det drygt 30 stycken inlästa geostories i Norrtälje. Här inledningen på en historia som Norrtäljes kulturprofil och guide Michael Blum har läst in.

Visionen är verklighet

Jens har skapat sin vision och lite mer! Nu finns ju även spelet Heritage Hunter i appen som du kan upptäcka, samla poäng och erövra objekt med. Miljontals kulturhistoriska objekt spridda över hela Sverige (och Europa) att lära mer om tack vare GeoStorys uppkopplingar mot flera öppna databaser med kulturhistoriskt material. 

Vill ni lägga in historiska berättelser om er plats i GeoStory? Vi har just nu dessutom ett erbjudande. Läs mer om det här.

Allt gott!

//Emelie

2 kommentarer på “Fri vandring

Lämna en kommentar