Geocultural data Borlänge Borlänge kommun

Minnesmärke (22)

Riksantikvarieambetet

Beskrivning

Minnesmärke med minnesplatta. Minnesmärket består av dels på en 2.8 m hmetallsockel stiliserat brospann i blågrå färg, dels en på markenliggande spårväxel isvartmålat järn samt två huggna granitblock, 2x1 m respektive 1.9x1 m st (Ö-V) och 0.6m h. I SÖ hörnet av det Ö blocket är en minnesplatta, 12x8 cm st,med inskrift.Banverkets 9-vånings förvaltningsbyggnad med omgivande tomt invigdes enligtinformationen den 13 maj 1991.Se inskrift i inventeringshandlingarna. Beskrivningen är inte kvalitetssäkrad. Information kan saknas, vara felaktig eller inaktuell. Se även Inventeringsbok.

Heritage Hunter

Första upptäckare
Schett
Scout (51)
13
Nuvarande väktare
Schett
Scout (51)
6
Ladda ner appen och erövra platsen
Ladda ner

Fler platser i närheten

Geocultural data Borlänge

Vägmärke (42)

Milstolpe, gjutjärn, 1.05 m h, 0.51 m br. vid basen och 2 cm tj.Avsmalnande uppåt,rundad upptill. På den mot NÖ […]

Geocultural data Borlänge

Husgrund, historisk tid (11)

1) Bebyggelselämning, 60×50 m (N-S). Spår av bebyggelsen är övertorvadeojämnheter i markytan samt några äppelträd.20 m V om nr 1 […]

Geocultural data Borlänge

Bytomt/gårdstomt (23)

Bytomt, 110×70 m (NÖ-SV). Nu industriområde. Beskrivningen är inte kvalitetssäkrad. Information kan saknas, vara felaktig eller inaktuell. Se även Inventeringsbok.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontributör

Riksantikvarieambetet

Riksantikvarieämbetet är den nationella myndighet i Sverige som leder och stöder arbetet med att bevara, använda och utveckla kulturarvet. Vår verksamhet ska, tillsammans med de insatser som andra aktörer gör, leda till att de nationella målen för kulturpolitiken och det statliga kulturmiljöarbetet uppfylls.

Lyssna mer!

Ladda ner appen, besök platsen och lyssna till hela berättelsen

Lämna en kommentar