Geocultural data Göteborg Göteborgs Stad

Boplatsområde (30)

Riksantikvarieambetet

Beskrivning

Boplatsområde, undersökt och borttaget, ca 50 x 5-30 m (NÖ-SV). Vid arkeologisk förundersökning drogs 5 st provschakt med grävmaskin inom aktuell fastighet. Schaktens längd varierade mellan ca 8 och 18 m. I schakt 1 och 2 påträffades 10 st förhistoriska anläggningar under ca 0,3 m matjord. Anläggningarna utgjordes av odefinierade gropar och åtminstone ett stolphål. Två av anläggningarna genomgrävdes, däribland stolphålet. I en av groparna påträffades förhistorisk keramik och i andra anläggningar påträffades enstaka slagna flintor. Anläggningarna tyder på att här funnits en förhistorisk boplats eller verksamhetsplats. Keramiken och flintan går inte att datera ytterligare än till förhistorisk tid. Det är inte osannolikt att fornlämningen fortsätter utanför exploateringsområdet åt nordost eftersom anläggningarna i schakt 1 var koncentrerade till den nordöstra delen av schaktet. (RAÄ dnr 321-443-2007).

Heritage Hunter

Första upptäckare
DoktorEm
Scout (12)
15
Nuvarande väktare
Ingen väktare
Ladda ner appen och erövra platsen
Ladda ner

Fler platser i närheten

Geocultural data Göteborg

Bruno, Fredrik Daniel (10)

Heden

Geocultural data Göteborg

Bostadshus (360)

Building Undated

Geocultural data Göteborg

OLSSONSKA GÅRDEN (2)

Olsonska gården är den sista bevarade av de större handels- och hantverkargårdar som var vanliga i Majorna under 1700- och […]

Facebook
Twitter
LinkedIn

Kontributör

Riksantikvarieambetet

Riksantikvarieämbetet är den nationella myndighet i Sverige som leder och stöder arbetet med att bevara, använda och utveckla kulturarvet. Vår verksamhet ska, tillsammans med de insatser som andra aktörer gör, leda till att de nationella målen för kulturpolitiken och det statliga kulturmiljöarbetet uppfylls.

Lyssna mer!

Ladda ner appen, besök platsen och lyssna till hela berättelsen

Lämna en kommentar